Qui sóc?

 

foto carnet mercè 1

Mercè Oller Costa


El meu nom és Mercè Oller. Vaig néixer a Anglès (comarca de la Selva). Els meus pares havien sigut propietaris d’una botiga de teixits on, a més de vendre-hi peces de roba, roba de llit, merceria (botons, cremalleres, rodets de fil, etc.) també hi tenien un taller de modista. Allí s’hi  creaven peces de vestir, s’hi arranjaven vestits i, fins i tot, s’hi formaven noves modistes. No és d’estranyar, doncs que, en aquest ambient, ja des de ben petita, comencés a aprendre a cosir,  tot mirant com treballaven les modistes i com la meva mare creava nous patrons fins a altes hores de la nit.

merce petita

Les meves primeres creacions van tenir lloc als 14 anys. A les tardes lliures, quan no treballava a la botiga dels meus pares, vaig començar a agafar fil i agulla i tot cosint diferents retalls de roba, vaig acabar reproduint dibuixos per confeccionar quadres que es poguessin emmarcar com si de fossin pintures.

                       treballs antics

Amb el temps, vaig anar perfeccionant la tècnica i regalava les primeres obres a familiars i amics perquè poguessin decorar les habitacions dels seus fills.

Uns anys després, una botiga d’Anglès em va proposar posar a la venda alguna de les meves creacions en el seu establiment. Va ser a partir d’aquest moment quan em vaig plantejar que podia comercialitzar el que fins al moment havia estat només un entreteniment.

Els següents anys vaig compaginar la feina (en una botiga de roba) amb la meva veritable afició: cosir.

Més endavant, quan vaig quedar a l’atur, em vaig plantejar, ara ja seriosament, aprofitar tot el temps lliure per crear nous productes i fabricar-ne artesanalment de manera sistemàtica. Actualment, les meves creacions es poden trobar a diferents botigues de poblacions de les  comarques gironines i barcelonines i, sempre que puc, participo en diferents fires d’artesania i patchwork arreu del territori català.

 

Què faig?

 

El principal material que utilitzo per a la elaboració dels meus productes és el teixit. Aquests consisteixen en reproduir dibuixos, imatges, caricatures, etc. cosint diferents fragments de teles que posteriorment, es pot presentar en diferents formats (sempre que la base segui una tela): davantals, samarretes, jerseis, barnussos, cobrellits, coixins i moltes més possibilitats.

 

El valor afegit de Fil i Art, és que tots els productes són artesanals, únics i personalitzats ja que tu esculls el dibuix o imatge, la seva mida, la gamma de colors, el format en el qual el vols, el color i la talla del davantal, samarreta, etc. o el color i la mida del cobrellit, coixí, etc.

Un exemple: “un davantal per a regalar pel 50è aniversari d’una fan de la Mafalda”.

Imagen5

Imagen6